Penge fra A.P. Møller: Byen får en friluftsscene

A.P. Møller-fonden giver stor økonomisk donation til Vildbjerg Lund. Det sikrer opførelsen af overdækket friluftsscene på 140 kvadratmeter

28. maj 2021, 11.56

Det bliver en overdækket friluftsscene meget lig denne her, der bliver opført i Vildbjerg Lund. Den i Vildbjerg bliver 140 kvadratmeter stod, og i modsætning til modellen på dette foto, bliver der ikke vinduer bagtil. Foto: Privatfoto

VILDBJERG Borgerne i Vildbjerg kan i de kommende mange år nyde godt af en stor donation på 470.000 kroner, som anlægget Vildbjerg Lund har modtaget fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål.

- Vi er meget glade for og utroligt stolte over den store gave, som åbner en helt række nye muligheder for os. siger formanden for Vildbjerg Lund, Mads Lindvig, i en pressemeddelelse.

- Pengene skal anvendes til den overbygning af friluftsscenen, vi har ønsket os i adskillige år, men som har ligget uden for vores økonomiske formåen. Derfor søgte vi A.P. Møller Fonden om et tilskud og havde den glæde, at bestyrelsen valgte at støtte os med hele anlægssummen, siger han.

Den nye overdækkede scene bliver med en handicapvenlig kørestolsrampe. Derfor vil den være særdeles egnet til mange forskellige aktiviteter.

- Vi har i de sidste par år set rigtigt mange bruge den nuværende friluftsscene. Blandt andet kan nævnes friluftgudstjenester, zumba, pulsen op i Vildbjerg og Naturpatruljen, ligesom børnehaver og byens skoler bruger stedet, siger Mads Lindvig.

Desuden kommer der mange ældre med rollator, og de får nu ligesom alle andre en mulighed for at komme i læ og tørvejr via kørestolsrampen.

Flere foreninger, blandt andet Vildbjerg Cup, har givet udtryk for, at de vil bruge friluftsscenen, hvis den var overdækket. Ligeledes vil skolerne, fritidsordningen og børnehaven gerne bruge den til undervisning i det fri. Endelig vil friluftsscenen være et oplagt sted for dagplejemødrene at gå hen med børnene.

Historisk anlæg

Vildbjerg Lund har eksisteret som anlæg gennem 115 år, og lige så længe har borgerne i Vildbjerg kunnet nyde friheden i anlægget. Fra 1906 til 1953 var placeringen i Søndergade. I 1953 blev anlægget flyttet til Østergade, hvor byens to gartnere, M. C. Lindvig, der var farfar til den nuværende formand, og Saxo Larsen, skabte et unikt anlæg med blandt andet 26 forskellige træarter importeret fra forskellige steder i verden.

I alle årene har foreningen Vildbjerg Lund stået bag anlægget, der blev startet på initiativ af fire borgere. Foreningen har til stadighed forstået at udvikle anlægget, blandt andet med en legeplads til børnene og en helt enkel scene med fast bund. En del af de faste omkostninger til driften dækkes af et årligt tilskud fra Herning Kommune. Øvrige udgifter må foreningen selv skaffe midler til.

Om brugen af anlægget og især friluftsscenen siger bestyrelsen, at man gerne vil gøre Vildbjerg Lund til et samlingssted for alle, så de føler ejerskab over for anlægget. Alle i Vildbjerg og omegn kan booke friluftsscenen via kalenderen på stedets hjemmeside, og det gælder uanset, om det er nogle timer eller en dag.

- Det, at alle har mulighed for at bruge scenen, gør, at vi ikke er i tvivl om, at den vil blive brugt. Og er der ikke nogen aktiviteter på scenen, må den gerne benyttes. Ved større arrangementer, for eksempel Minifestival, Vildbjerg Cup Grillaften med musik, friluftsgudstjenester og sommerspil, vil der dog blive opkrævet mindre beløb, som vil gå til vedligeholdelse, siger næstformand Poul F. Hansen, der er tovholder for byggeriet i Vildbjerg Lund.

Byggeriet vil være afsluttet med udgangen af september.

Indtil for nylig var der søjler fra en tidligere scene i Vildbjerg Lund, men nu er pladsen ryddet og klar til det kommende byggeri. Foto: Henrik Lind JØrgensen

Indlæser debat...