Bibliotekar brænder for bæredygtig udvikling

Herning-bibliotekar med i opløbssvinget til at blive årets danske klimamåls-ildsjæl

27. maj 2021, 12.04

Pia Damsgaard, Herning Bibliotekerne, er en af kun tre udvalgte kandidater i opløbet til at blive årets danske verdensmåls-ildsjæl for sit arbejde med at gøre FN’s Verdensmål synlige og konkrete for bibliotekets brugere og kommunens borgere. Foto: Pr-foto

HÆDER Pia Damsgaard, kulturformidler på Herning Bibliotekerne, er indstillet til FN’s Verdensmåls Ildsjælspris 2021.

De seneste år har Pia Damsgaard arbejdet med at sætte FN’s verdensmål og bæredygtighed på landkortet i Herning Kommune, hvor hun er bibliotekets drivkraft for at oversætte den globale dagsorden til hverdagen på en måde, der giver mening for kommenenes borgere.

Hun arbejder for en grønnere og bedre verden med et væsen og en entusiasme, der skaber tydelig effekt. Hun evner at få tingene til at gro omkring sig, lige som de mennesker, hun arbejder med, smittes og spirer af begejstring. Det betyder glade brugere af biblioteket og ændrede handlemønstre til gavn for en bedre verden, tiltrækning af nye samarbejdspartnere, udvikling af kollegaernes kompetencer og profilering af biblioteket i arbejdet med verdensmålene både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, fortæller Herning Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Konkret har hun stået bag flere tiltag, som har trukket nye brugere til biblioteket. Blandt andet en verdensmålscertificering af biblioteket og udvikling af et websted for verdensmålene på hjemmesiden herningbib.dk, hvor målene formidles ét hver måned i kobling med et væld af tilbud, relaterede fortællinger og andre udvalgte biblioteksmaterialer. Hun har også stået bag udvikling af skoleforløb og tilbud til børn samt produktion af videoer til sociale medier, der især er blevet taget godt imod under hjemmeundervisningsperioderne det seneste år.

Ildsjælsprisen gives til »den, der i kraft af sit personlige engagement har markeret sig som en stærk ildsjæl for Verdensmålene og har inspireret andre til at være med«, hedder det på Verdensmål Danmarks hjemmeside, hvor man kan se en præsentation af Pia Damsgaard og de to øvrige kandidater til prisen.

Det er også via samme hjemmeside, man kan stemme på den af de tre personer, man synes fortjener hæderen. Der kan stemmes frem til 14. juni - både på årets verdensmåls-ildsjæl samt modtager af inkluderingsprisen og forandringsprisen.

Alle tre priser uddeles lørdag 19. juni på Verdensmålenes Plads til Folkemødet.

Indlæser debat...