Herning Opera Festival vender tilbage næste år - med ny formand i spidsen

Publikum kan se frem til en fjerde udgave af operafestivalen med nye tiltag - Mads Bille er ny formand

11. september 2021, 09.44

Mads Bille tager nu over efter Helge Sander. Foto: Pr-foto

HERNING Oven på en vellykket Herning Opera Festival 2021 med masser af glade publikummer er det netop besluttet, at Herning Opera Festival også kan opleves i august næste år.

Arbejdet med programlægning og udvikling af den fjerde udgave af Herning Opera Festival bliver med en ny formand for bordenden, da nuværende formand for Operakomiteen, Helge Sander, har besluttet, at jobbet som igangsætter, ankermand og formand for Operakomiteen nu er fuldført.

Det bliver med Mads Bille som ny formand for Operakomiteen, at arbejdet frem mod 2022 fortsætter.

- Vi skylder alle Helge Sander en stor tak for den enestående indsats, han har gjort for at gøre en operafestival i Herning til virkelighed. Uden hans ildhu, viljestyrke og arbejdsomhed ville det ikke have været muligt. Samtidig vil jeg også gerne personligt sige tak til Helge for at have haft os alle i mesterlære gennem de seneste tre-fire år. Det har været en fornøjelse for os på Den Jyske Sangskole at arbejde sammen med Helge om Herning Opera Festival, siger Mads Bille i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig nu til at komme i gang med planerne for næste års festival, som både skal bestå af det bedste fra tidligere år og nye tiltag, som vi slet ikke kender endnu.

Ny tradition

Helge Sander fik i sin tid idéen til operafestivalen, da han mødte operasanger Peter Lodahl i Skagen.

- Jeg er sikker på, at der med de seneste tre års operafestival er skabt en tradition, som herningenserne ikke vil give slip på. Det har været tre spændende år, hvor vi har udviklet Herning Opera Festival, og hvor en professionel stab har sikret en publikumsvenlig afvikling, siger Helge Sander om sin beslutning.

- Når jeg stopper som formand, skyldes det alene ønsket om at få frigivet mere tid til nogle af mine øvrige aktiviteter. Bestyrelsesarbejdet i blandt andet Danmarks Radio, universitetet AU Herning i Birk, FCM Samfund og partiet Venstre vil jeg gerne prioritere noget højere, siger han.

Mads Bille er kunstnerisk leder af Den Jyske Sangskole og direktør for Sangens Hus. Han har hidtil været kunstnerisk leder af Herning Opera Festival, men indtager nu formandsposten for Operakomiteen, som fremadrettet desuden består af Kurt Poulsen (direktør for KPC), Kurt H. Jørgensen (kulturjournalist og historiker) og Søren Baunsgaard (kulturchef i Herning Kommune).

Flere samtaler

Herning Opera Festival 2022 kommer til at foregå i og omkring Herning fra fredag 26. til søndag 28. august 2022.

Det bliver ikke en gentagelse af årets festival, men der vil blive skelet til succeserne. Og spejdet efter de nye idéer og muligheder.

I programmet for årets festival var der 11 arrangementer, som alle blev godt besøgt med afslutningskoncerten i Sdr. Anlæg som publikumsmagnet med hele 1300 glade publikummer.

Men der dukkede også en Lille Scene med samtaler og musik op på Torvet om lørdagen. Tilhørerne kom med bag om operaen, stjernerne og de store scener, og det fangede publikum. Samtaleformatet kan publikum se frem til bliver dyrket i Herning Opera Festival 2022, ligesom der også er andre gode idéer på tegnebrættet.

Indlæser debat...