Kibæk shines op efter ferien

Byfornyelsen begynder med Nr. Bredgade til august

21. maj 2019, 13.38

Knud Nielsen (t.v.) og Knud Rahbek, der er henholdvis næstformand og formand i Kibæk Lokalråd. De er fotograferet på den hvide bro ved mølledammen, som er en naturskøn perle i byen. Begge ser frem til, at byen snart bliver forskønnet. Foto: Tony Brøchner

Kibæk Kibæk midtby får et løft, og byfornyelsen begynder for alvor efter sommerferien med Nr. Bredgade, som skal renoveres helt frem til biblioteket.

Det meddeler kommunens planafdeling.

Nr. Bredgade bliver moderniseret med nye kantsten og belægning, belysning og bænke, så gaden bliver shinet op, som der har været et ønske om i flere år.

Det oplyser Knud Rahbek, formand for Kibæk Lokalråd.

- Vores hovedfokus bliver byforskønnelse centreret omkring Brogade, Nr. Bredgade og Møllevænget samt regnvandsbassinet neden for kælkebakken. Vi har arbejdet med byfornyelse hele sidste år. Herning Vand er i gang med at separering af kloaksystemet, og det har ligesom været begyndelsen på byfornyelsen, siger formanden.

Selve projektet med at forskønne midtbyen forventes at stå på frem til næste år. Kommunen har afsat seks millioner kroner, så Kibæk kan få et ansigtsløft.

- Vi forventer en stor forandring af bymiljøet, hvor vi virkelig får en forandring, der vil gøre byen tiltalende at bo i, og når opgraderingen er færdig, vil byportene - det, som vi ser, når vi kommer til byen - vil være ændret til noget pænt, siger Knud Rahbek.

Tre shelters...