Efter nedlukning: Nu graver de igen i Abildå Brunkulsleje

På lørdag kan Abildå Brunkulsleje omsider åbne for denne sæson

29. juli 2020, 11.11

På lørdag er der åbent for offentligheden i Abildå Brunkulsleje. Foto: Tom Laursen

ABILDÅ Den dieseldrevne skovl bliver sat i undergrunden, og det lille tog vil futte rundt på de smalle skinner. Der kommer igen liv og levendegørelse over Abildå Brunkulsleje på lørdag.

Normalt er der levende i lejet den første lørdag i juni, juli, august og september, men corona har forkortet årets sæson. Lørdag bliver første åbningsdag i år.

- Vi har haft enkelte guidede ture sommeren over, og i lørdags havde vi også et guldbryllupsselskab til levendegørelse, men ellers er der meget, der er blevet aflyst, siger Laurits Mosegaard, der er formand for Abildå Brunkulsleje.

Plads og luft

Syv-otte selskaber er blevet aflyst.

- Det kan vi ikke gøre noget ved, men nu kan vi gennemføre levendegørelsen efter de nye retningslinjer. Desuden har vi god plads, og der er frisk luft, siger Laurits Mosegaard, som fortæller, at fem til syv personer vil være beskæftiget under lørdagens levendegørelse.

- Vi skal være fem mand for, at vi kan køre med maskinerne, siger Laurits Mosegaard.

Han ser frem til, at flere skoler har meldt deres ankomst i september. Der bliver også levendegørelse lørdag 5. september - det bliver så den sidste for i år.