Folkevalgte med dårlig moral

Udgivet:28. november 2022, 13.20

Læsetid:1 minut

Foto: Adobe Stock Photo

Af Bo Torp Pedersen. H. C. Ørstedsvej 21 D Herning

2 måneder siden

LØSGÆNGERE Der er ikke noget, der fremmer politikerleden mere end de politikere, som for tiden afslører deres dårlige moral.

Knap var folketingsvalget overstået, før en af de folkevalgte, Mette Thiesen fra Nye Borgerlige, meldte sig ud af det parti, hun var blevet valgt for. Åbenbart har Thiesen tænkt sig at blive siddende i Folketinget og optjene retten til en god pension med mere og tager ikke den naturlige konsekvens at udtræde af Folketinget, så hendes folkevalgte suppleant kan indtræde.

Her i Herning har vi vort eget eksempel på afhopper-manien nemlig Per Ørum, som nu (igen) har meddelt sin udtræden af Det Konservative Folkeparti - det parti, hvis politik og hvis opstillingsliste, han er valgt på. Partiet har ikke skiftet politik, men det har Ørum åbenbart igen-igen. Men heller ikke han har moral til at udtræde og overlade sin plads til suppleanten.

I Folketingets foregående valgperiode var der et hidtil uset antal parti-afhoppere fra flere forskellige partier. De blev valgt for et bestemt parti og for en bestemt politik, men blev hængende for at optjene den eftertragtede pension - i stedet for at give plads for de folkevalgte suppleanter. Det har utvivlsomt givet politikerleden et ordentlig skub opad.

Da Grundloven ikke kender noget til politiske partier, er det svært at ramme dem ad legal vej. Man kan kun appellere til deres personlige moral. Thiesen og Ørum, I kan nå det endnu. Vis, at I er skabt af noget højere.

Indlæser debat