Sengeguruen.dk

Annoncørbetalt indhold

Det er på tide, at du giver soveværelset den helt store omgang

Dette indhold er sponsoreret.

Det er ved at være tid til et helt andet udtryk i soveværelset. Det er blevet for kedeligt at se på - det har været de samme møbler, den samme seng, de samme gardiner, osv. Nu skal der altså noget nyt til. Det kan virke som et lidt uoverskueligt projekt. Derfor kan du her finde et par råd til nogle af de ting, som du kan gøre og tage stilling til, hvis du også mener, at soveværelset trænger til en omgang.

Du behøver naturligvis ikke at følge rådene, som de præcist er beskrevet her. Du kan mere tænke det som en inspiration og en måde at gøre det hele lidt lettere at overskue. Nogle gange virker det kun overskueligt, fordi man går rundt med det hele inde i hovedet. Så snart du lige læser det her, kan det hele komme til at virke meget lettere at gå til.

Sengen er det bedste sted at starte

Hvis du har haft din seng i mange år, er det måske på tide, at du skifter den ud. Det er jo et af de steder, man bruger allermest af sit liv, og derfor må man aldrig gå på kompromis med kvaliteten af sengen.

Der er mange ting, du skal forholde dig til, når du skal vælge seng. For det første skal du tænke over, om du bedst kan lide den blød eller hård - det varierer meget. Derudover kan du også få forskellige hårdheder på topmadrassen, så der er lige lidt, du skal tage stilling til. Hvis du har en partner, skal man også finde ud af, hvad der passer bedst til begge.

En ting mere, som skal tages stilling til, er, om det skal være en boxmadras eller en kontinentalseng. Det er igen sådan, at det er en smagssag, og derfor er der ikke noget endegyldigt facit på, hvad man skal vælge.

Det kan for eksempel være, at du gerne vil have noget opbevaring under sengen. Så er det måske en god ide at købe en boxmadras med nogle høje ben, så man kan få kasser og bedrollers ind under sengen.

En luksus er elevation. Det kan være, at du er ved at være et sted i livet, hvor du føler, at du har råd til det. Som sagt må man aldrig gå på kompromis med sengen. Måske du elsker at se TV i sengen - så er elevation virkelig godt, da det er meget bedre for din nakke, end hvis du ligger med den op ad væggen.

Så er der hele udtrykket - der skal tages stilling til, hvilken farve sengen skal være. Der skal tages stilling til, om der skal være en sengegavl. Der skal tages stilling til, hvor stor sengen skal være. Der er mange ting at forholde sig til, og det skal spille sammen med resten af rummet. Giv dig god tid til at vælge en ny seng.

Pift det hele lidt op

Man kan nogle gange godt komme til at tænke på soveværelset som et sted, hvor man bare sover - og så er det det. Men det er faktisk ikke bare det. Det skal ligesom alle andre rum være et rum, hvor man gider at tilbringe sin tid. Det kunne for eksempel være med at læse en bog, høre podcast eller noget helt tredje. Derfor må du gerne pynte lidt op derinde. Det kan være med malerier, plakater og planter.

Opbevaring

Der skal naturligvis også være rigeligt med opbevaring. Det nytter ikke noget at ens ting ligger og flyder derinde. Derfor kan du hænge nogle knager op, købe en ekstra kommode eller et nyt skab. Der er mange forskellige løsninger, og du skal finde dem, som passer bedst til dig.

Forhåbentlig er du blevet en lille smule mere afklaret med de ting, du gerne skal have styr på. Det er bare med at komme i gang, for ellers sker der jo ikke noget.