formulaswiss.com

De vigtigste elementer i en god hudplejerutine

De fleste ønsker at holde deres hud ung og sund - dette gælder både mænd og kvinder. For at opretholde en sund glød samt holde rynkerne væk, kræver det, at man passer godt på sin hud med de korrekte produkter. En hudplejerutine er ikke ens for alle, da man kan have forskellige behov og ønsker. Der er dog nogle elementer, som bør indgå i alle hudplejerutiner. Klik her for at se et udvalg af plejende og økologiske hudplejeprodukter med CBD, som huden vil elske.

Huden skal først renses

Først og fremmest skal huden renses. Huden opsamler skidt og bakterier, som skal fjernes, før man påfører nogle former for plejende produkter. En god og mild ansigtsrens kan bruges både morgen og aften til at holde huden ren. En gang om ugen kan det være en god idé at benytte sig af en dybderensende maske, som kan komme endnu længere ned i porerne og få skidtet væk. Dette er især gældende, hvis man lider af uren hud.

Find en serum til ens personlige behov

Efter rens, og evt. en maske, er det tid til at påføre et serum. Det er især ved dette trin, at man kan tilpasse rutinen til at dække ens personlige behov. Serummer er en koncentreret form for pleje, og trænger dybere ind i huden end en ansigtscreme gør. Man kan finde produkter, der passer til alle aldre og hudtyper. Der findes fugtgivende varianter til den tørre hud, varianter til den unge, urene hud og serummer med en opstrammende effekt - og mange flere.

Fugt og pleje

Efter serum kommer fugtplejen. Typisk er et serum ikke nok til at opfylde hudens behov for fugt, da konsistensen er meget tynd. Huden har brug for fugt for at se blød, sund og næret ud. Dehydreret og tør hud er samtidig mere sensitiv overfor irritanter. En god dag- og natcreme er essentielle for at fuldende hudplejerutinen og sikre en optimalt fugtet hud. Alternativt kan man vælge en creme, der er god både morgen og aften. En god øjencreme vil tilføre fugt til den tynde hud omkring øjnene og typisk også have en anti-aging effekt.

Beskyt huden mod solens stråler

Dette trin er ikke nødvendigt, når man er på vej i seng - det siger sig selv. Det bør dog være en fast del af hudplejerutinen om morgenen. Solens UV-stråler er skadende over for huden og kan forårsage rynker, solskader og endda hudkræft. Det er derfor et vigtigt trin at huske, hvis man ønsker at holde huden ung, smuk og sund.