kids-world.dk

Annoncørbetalt indhold

Valget af den første skoletaske nærmer sig

Dette indhold er sponsoreret.

Med forårets kommen tager mange små børn de første skridt ind i skolegården og dermed begyndelsen på et af livets store kapitler sig.

Det er en tid, der er fuld af førstegangsoplevelser og forhåbentligt også en lang række gode oplevelser som senere i livet bliver til gode minder.

Blandt de mange ting som børnene pludselig skal til at være med til at bestemme, er valget af den skoletaske, som skal være blandt de faste dagligdagsting i en lang række år. Men hvordan vælger man den bedste første skoletaske til sit barn? Her giver Kids-world fem tips til, hvordan du sammen med dit barn vælger en skoletaske, som både kan det, som den skal, samtidig med at den giver dit barn et stort smil på læben, når den stolt bliver taget på ryggen.

#1 – Inkluder dit barn i beslutningen

De fleste forældre kan sikkert nikke genkendende til kampene, hvor børnene absolut ikke vil gøre, som de får besked på. En af nøglerne til disse situationer er aktiv medbestemmelse, noget som børnene i den grad gerne vil have, mens forældrene næppe altid er lige så begejstret for det.

Når det kommer til valget af skoletaske, så er det dog et absolut must, at barnet skal have en måske afgørende stemme i beslutningen. Det er trods alt barnet, der skal bruge skoletasken.

Derfor er det vigtigt, at man vælger en skoletaske, som barnet er glad for og synes er smart. Det er især vigtigt første gang, så skoletasken kan være med til at skabe en positiv forbindelse til skolen.

#2 – Sæt et budget og spar op

Koster en skoletaske så meget? Ja, en skoletaske koster i dag mellem 500 og 1.000 kr., så hvis pengene er små, så kan det være en god ide at spare op til den første skoletaske i månederne op til.

Det vil være ærgerligt, hvis man skal ud i en kompromisløsning eller kæmpe for at få sit barn til at vælge noget andet, end det ønskede, blot fordi et par hundrede kroner spænder ben.

Flere forhandlere tilbyder blandt andet børnepengekredit, hvor man har mulighed for at betale med de kommende børnepenge.

#3 – Smart og praktisk

Lego Ninjago-skoletasker, enhjørninger eller noget helt tredje kan nemt friste, da det visuelle er et stærkt trækplaster, når de små ska vælge skoletaske.

Her skal man som forældre også tænke lidt i den lange bane, da det også skal være en skoletaske, der ikke skal skiftes ud allerede næste år, da temaet eller printet på skoletasken bliver for meget babyagtigt.

I langt de fleste tilfælde kan den første skoletaske bruges frem til 3.-4. klasse, hvor det ofte vil være nødvendigt at skifte til en større taske, da mængden af bøger og lektier gør, at det vil være nødvendigt med en større taske.

Et godt tip er, at hvis man kan styre processen lidt, at man så styrer barnet lidt i en anden retning end de skoletasker. Er det derimod ikke et problem, hvis der skal købes en ny skoletaske om et år eller to, så er det simpelthen bare at lade barnets glæde styre processen.

#4 – Inspiration og glæde

Du kan efterhånden købe skoletasker mange steder – både online og i fysiske butikker. Man kan derfor nemt gøre det til en begivenhed, hvor man viser sit barn tillid ved, at man lader dem være en aktiv i udvælgelsesprocessen.

Hvis man køber online, så kan man gøre det til en hyggelig begivenhed en dag, hvor man har tid derhjemme og overskud til det. Her kan man gennemgå udvalget i de forskellige webshops og lade barnet vælge nogle favoritter, for derefter at vælge den endelige skoletaske.

Vælger man at købe den i en fysisk butik, så kan man gøre det til en hyggedag, hvor man for eksempel kombinerer det ved, at barnet må vælge, hvor man skal tage ud og spise bagefter for at fejre, at man har fundet den første skoletaske.

#5 – Husk penalhuset og gymnastiktasken

Inden skoletasken er klar til at komme på ryggen, er der lige lidt indhold, som man skal sørge for. Der skal nemlig også et penalhus i tasken og en gymnastiktaske med.

Flere og flere skoletasker til mindre børn sælges i dag sammen med både et matchende penalhus og gymnastiktaske, så man faktisk får et samlet sæt med samme farver og motiv.

Det kan være fordelagtigt at købe samlet, da det gør det lettere for barnet at huske tingene i skolen, da de matcher og dermed er et sæt. Og så koster de enkelte dele også noget, hvis man køber dem selv, så man kan godt lave en lille besparelse, hvis man køber det samlet.