Advicer.dk

Annoncørbetalt indhold

3 tips til en god nattesøvn

Døjer du med søvnløse nætter eller har du hver eneste aften svært ved at fald i søvn? Alle mennesker har i løbet af deres liv haft problemer med at sove. Dette er ganske normalt, men søvnbesvær i længere perioder er ikke sundt og kan skade dit helbred. Det er vigtigt at få en god nats søvn, hvis skal kunne fungere ordentligt – både for din fysiske og mentale sundhed. Der er en række årsager til dårlig eller udeblivende søvn, men der er heldigvis en række ting, som kan gøre for at få den gode søvn.

Få en god og behagelig seng

Du bruger mange timer i sengen, så det kan godt betale sig at invester i en god seng. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at du får anskaffet dig en god dyne og pude, der gør det nemt at falde i søvn og sikrer dig en god nattesøvn. I den forbindelse er det vigtigt at din dyne har den rette temperatur, så det kan være en god idé at overveje både en vinterdyne og sommerdyne. Hos Dynespecialisten finder du et stor udvalg af lækre dyner.

Gør dig selv klar til natten

Det er også vigtigt at du beroliger din krop og gør den klar til natten. Undgå derfor motion og kaffe lige inden sengetid, da dette gør dig mere frisk og som kan gøre det svært at falde i søvn. Du bør ligeledes undgå alkohol og stimulerende aktiviteter inden sengetid f.eks. mobiltelefon. I stedet bør du tage en god kop beroligende the efterfulgt af et koldt bad inden du rammer puden.

En god døgnrytme er nøglen til en god søvn

En god døgnrytme er også vigtig for at få en god søvn. Du bør derfor sørge for at stå op og gå i seng nogenlunde samme tid hver dag. Motion inden sengetid er ikke en god idé, men 30 minutters motion hver eneste dag gør dig træt både i krop og sjæl, hvilket gør det meget nemmere at falde i søvn.