santanderconsumer.dk

Den ultimative frihed: Bilen

Drømmer du om den ultimative frihed? Om ikke at ikke være afhængig af andre, når du skal fra A til B? Så kan det være, du skal købe en bil. Med en bil har du friheden til at tage lige derhen, hvor du vil, når du vil det.

Det er bare ikke altid, at cyklen kan gøre det, når du skal handle ind, på arbejde eller til træning. Bilen er et nemt, pålideligt og sikkert valg i en travl hverdag. Og så kan du også bruge den, når du skal på ferie.

Overvejelser inden køb af bil

Du kan helt selv vælge den model og det mærke, der passer til dit behov. Hvis dit behov ændrer sig, så er det muligt at sælge bilen videre i langt de fleste tilfælde.

Når du køber en bil, kan du enten betale hele beløbet med det samme, eller du kan optage et billån, som du betaler lidt af på hver måned hen over en årrække. Måske har du lige solgt din gamle bil, og derved har du lidt ekstra at smide i puljen, når du skal købe den nye bil.

Der kan være nogle ting, du skal tænke over, før du bestemmer dig for, hvilken bil, du vil købe:

●Betyder bilmærket noget for dig?

●Skal din nye bil køre på el, benzin eller en blanding såsom en hybridbil?

●Er klimabelastningen vigtig for dig?

●Rummeligheden af bilen: Har du for eksempel en stor familie og små børn, eller skal der være plads til et kæledyr, der skal have et bur med.

Der kan være rigtig mange overvejelser at gøre, inden du vælger den rigtige bil. Prisen kan i særdeleshed også være en afgørende faktor for, om du har mulighed for at få drømmebilen. Nogle gange kan det også svare sig at kigge på brugtbilsmarkedet for at se, om du kan købe drømmebilen dér.

Det økonomiske aspekt i at købe en bil

Der er efterhånden mange måder at blive bilejer på. Den helt traditionelle er selvfølgelig at købe din bil fra ny. På denne måde er du dækket af fabriksgarantien, og du får lov til at specialdesigne din nye bil. Blandt andet kan du vælge frit mellem masser af ekstraudstyr samt farve på bilen.

Hvis du ikke har økonomien til at købe en bil fra ny, så kan du enten købe en brugt bil, eller du kan privatlease en bil. At købe en brugt bil kan gøres på to måder:

●Gennem en bilforhandler

●Hos en privatperson

Der er mest sikkerhed i handlen for dig som forbruger, hvis du køber din brugte bil hos en bilforhandler. Du er blandt andet dækket af købeloven, som giver dig 2 års reklamationsret. Mange bilforhandlere samarbejder også med anerkendte banker såsom Santander Consumer Bank, som du kan få et billån gennem.

Med en leasingaftale kommer du ikke til at eje bilen. Det er derimod en smart måde at skaffe sig en bil på, hvis du ikke ønsker at låse dig fast på én bestemt bil, da du relativt nemt kan skifte til en anden model efter en aftalt tidsramme. Du kan også komme ud af aftalen igen, hvis dit behov for en bil pludselig ændrer sig.

Friheden din bil giver dig

Din nye bil gør, at du har friheden til at gøre lige, hvad du vil. Du kan bruge din bil i dagligdagen og tage på ture i weekenderne. Måske er du og familien eller vennerne glade for kør-selv-ferie? Her er egen bil helt optimal.

Bilen er altid lige ved hånden, og du kan tage af sted lige, når det passer dig. Du får en frihed ved at eje din egen bil, som du ikke kan sætte en pris på.