nemadvokat.dk

Annoncørbetalt indhold

Hvad er fordelene ved en boligadvokat?

Dette indhold er sponsoreret

Skal man foretage en bolighandel som enten køber eller sælger, så kan det være en god idé at anskaffe sig en boligadvokat. Men hvad er nogle af fordelene ved en boligadvokat helt præcist? Dette bliver der kigget nærmere på her.

De juridiske aspekter

Ved enhver bolighandel skal der underskrives en masse juridiske dokumenter, hvorfor der dermed kan findes flere juridiske aspekter, som af naturlige årsager er rigtig vigtige at have i orden. Nogle af disse aspekter kan være forskellige fra by til by eller kommune til kommune, hvorfor boligadvokater også kan have en stor kendskab til det boligmarked, som de befinder sig i.

Debitorskifte kan være et godt eksempel, som altid er relevant at nævne. Et debitorskifte er en overførsel af et ejerpantebrev mellem sælger og køber. Dette debitorskifte ses typisk i forbindelse med en bolighandel, hvor både banken og ejerforeningen har pant i boligen. Dermed skal der foregå et skifte, hvis boligen skifter ejer. Og debitorskiftet vil en boligadvokat kunne tage sig helt af.

Andre eksempel kan også være være købsaftalen, udarbejdelse og godkendelse af refusionsopgørelse samt berigtigelsen af bolighandlen, som inkluderer udarbejdelse og tinglysning af skøde. Samtidig er der forhold angående ejer- og grundforeninger, ejerskifteforsikring, tilstandsrapport og energimærkning samt meget mere, som man også skal huske på.

Selvsalget gøres nemmere

Vælger man at sælge sin bolig uden om ejendomsmægleren, hvilket kaldes et selvsalg, så vil en boligadvokat altid være en god idé. Ejendomsmægleren har selvfølgelig også at gøre med de førnævnte juridiske aspekter, men uden denne mægler, så står man alene med det - hvis man altså ikke finder en boligadvokat. En boligadvokat plejer også at være billigere end ejendomsmægleren, så hvis man vælger selvsalget for at spare penge, så er dette stadig muligt med en boligadvokat.

Dette betyder dog ikke, at boligadvokaten ikke kan være en god idé, selvom man gør brug af en ejendomsmægler. Det er nemlig sådan, at de fleste banker og ejendomsmægler råder folk til at gøre brug af en boligadvokaten, netop på grund af den ekstra sikkerhed, som sådan en advokat giver.

Facilitering af kommunikation

Til sidst burde det altid nævnes, at en boligadvokat kan hjælpe med at facilitere kommunikationen mellem diverse parter involveret i en bolighandel, hvad end det er ejendomsmægleren eller banken. Dette kan, for eksempel, være ideelt, hvis der opstår uenighed mellem begge sider af forhandlingsbordet, da boligadvokaten kan komme med andre juridiske perspektiver end ellers. På den måde kan man sikre, at drømmehandlen kan komme i hus.