Lendme.dk

Annoncørbetalt indhold

Hvad er renten på forbrugslån og hvor er den billigst?

Leder du efter et forbrugslån, eller er du nysgerrig efter at vide, hvad det koster, er det korte svar, at det kommer helt an på din økonomi. At finde det bedste lån handler heller ikke om, at du bare skal gå til Bank A, men at du skal undersøge markedet.

Det kan umiddelbart lyde som en besværlig og langtrukken proces, men det er faktisk både nemt og hurtigt.

At finde billige lån handler nemlig ikke om hvor, men om hvordan, fordi du ikke på forhånd kan være sikker på, hvor du får den bedste rente. De fleste starter derfor hos deres egen bank, hvilket er en rigtig god ide, men det er vigtigt, at du også undersøger andre muligheder.

Hvad er renten på et forbrugslån?

Generelt ligger renten på forbrugslån mellem 3.5% og 24.99%. Det er det rentespænd, som du kan blive tilbudt, når du søger om et lån hos en bank i Danmark.

Mange vil nok sige, at det er et spænd, der går fra at være billigt til at være hamrende dyrt. Man bliver dog nødt til at kigge på nuancerne, hvis man skal have en ide om, hvornår renten er for høj til, at det er en god ide at låne.

Hvis du låner et beløb mellem 0 - 20.000 kroner, vil det eksempelvis være enormt svært at finde et lån, der har en rente under 7%. Det skyldes, at bankerne tjener penge på at låne penge ud, og hvis du låner et mindre beløb til en meget lav rente, bliver det pludselig en udgift og ikke en indtægt for bankerne.

Renten afhænger af din økonomi

Udover lånestørelsen har din økonomi også stor indflydelse på, hvad det koster dig at låne penge. Det skyldes, at bankerne foretager en kreditvurdering, hvor de kigger på din økonomiske situation.

Selvom det er svært at sige, hvad der skal til for at få en god rente, handler det om, at jo sundere din økonomi er, jo bedre en rente vil du få tilbudt.

Derudover er der også forskel på bankernes generelle prisniveau, hvorfor det er en rigtig god ide at sammenligne tilbud fra flere banker, når du skal låne. På den måde får du et overblik over det generelle renteniveau, mens du samtidig finder den billigste bank.

Hvad er en god ÅOP?

Hvis du før har lånt penge, er du helt sikkert stødt på begrebet ÅOP. Det er nok det vigtigste tal, når det kommer til at vurdere, om dit lån er billigt eller dyrt.

Begrebet er et akronym, der står for årlig omkostning i procent, og viser, hvor meget du skal betale af på lånet hvert år.

Det smarte ved at sammenligne ÅOP i forhold til rente er, at ÅOP indeholder alle lånets omkostninger. Det vil sige rente, renters rente, etablering- og administrationsgebyr og alle andre eventuelle omkostninger.

Man kan sige, at en god ÅOP er en lav ÅOP.

Det er svært at sige, hvad der er en god og dårlig ÅOP, men jo lavere dine omkostninger er, jo billigere er lånet. Derudover er det en rigtig god måde at sammenligne forskellige tilbud, fordi du får det samlede billede af, hvad de forskellige lån koster.

Nogle lån vil have en lav rente, men omvendt have højere gebyrer, og ved at bruge ÅOP slipper du for at sidde med lommeregneren, når du skal gennemskue prisen.

Du skal dog være opmærksom på, at du kun kan sammenligne ÅOP, hvis lånene har ens løbetid. Sammenligner du to lån på 10.000 kroner, men hvor det ene tager et år at betale tilbage, mens det andet tager to, vil det første lån typisk have en højere ÅOP, fordi du betaler beløbet dobbelt så hurtigt tilbage.

Hvilken bank er billigst?

Skal man låne penge, er det naturligt at gå efter det billigste lån. Det er dog ikke et spørgsmål om, hvilken bank der har de billigste lån generelt, men hvilken bank der har det billigste lån til dig.

Lån er ikke en metervare, der kan hives ned fra hylde to i supermarkedet, men i stedet afhænger prisen af låntagerens privatøkonomi. Derfor kan der være stor forskel på, hvilken bank der er billigst for dig, og hvilken der er billigst for din nabo.

Selvom det er umuligt at udpege den billigste bank på forhånd, kan du stadig finde det billigste tilbud på markedet på en nem, hurtig og sikker måde. Det kræver blot, at du undersøger dine muligheder hos flere banker samtidig.

Mange vælger typisk at gå til deres egen bank, som det første, men hvis du skal være sikker på, at du får det billigste lån, er det vigtigt, at du fortsætter med at indhente tilbud fra andre banker.

LendMe, der er Danmarks største sammenligningstjeneste for lån, har i skrivende stund et samarbejde med 15 kendte banker, der blandt andet tæller Express Bank, Nordea, Spar Nord, Santander og Resurs Bank. Her kan du med én ansøgning få op til 15 forskellige tilbud på et lån.

Det sparer dig for en enorm mængde tid og en masse besvær, men endnu vigtigere sparer det dig også for penge, fordi du får et helt unikt overblik over dine lånemuligheder.

Sammenlign lånetilbud på lendme.dk, hvor du kan ansøge helt gratis og uforpligtende.