Aura.dk

Annoncørbetalt indhold

Derfor skal du have en elbil

Dette indhold er sponsoreret

Står du og leder efter ny bil? Så skal du overveje at få en elbil. Elbilen har mange fordele, og dem kan du læse mere om nedenfor. Du kan også blive klogere på, hvad en elbil og en ladestander til elbil egentlig er.

Hvad er en elbil?

En elbil er egentlig bare det, der ligger i navnet. Det er en bil, som kører på el fremfor benzin eller diesel.

Elbilen er bygget lidt anderledes end almindelige biler. Den har nemlig et stort batteri, der hvor motoren på en normal bil ville sidde. Derfor skal man også investere i en ladestander til elbil, så den kan oplades i hjemmet. Til gengæld slipper du for den ugentlige tur til tankstationen.

Hybridbilen er også en mulighed

Hvis du ikke er klar til at forpligte dig til en bil, som kører udelukkende på el, så kan du vælge en hybridbil. Men en hybrid, der kører både på brændstof og el, får du lidt af begge verdener. Her skal du dog stadig bruge en ladestander til elbil.

3 fordele ved elbilen

Vi har nedenfor listet nogle at de vigtigste fordele ved at vælge en elbil:

1. Det er billigere at oplade en elbil end at tanke en benzin- eller dieselbil

Elbilen kan være dyrere i indkøb, men den er billigere i drift. På lang sigt vil du spare flere penge på at køre elbil på grund af driften ved elboksen.

Du vil derfor kunne se frem til at betale billånet hurtigere af og dermed få flere penge frigivet fra budgettet. Derudover kan du få en refusion for den brugte el.

2. Det miljørigtige valg

Elbilen er fremtidens bil. Den udstøder ikke CO2 eller andre forurenende stoffer, når den er i brug, hvilket gør den mere miljørigtig at benytte. Dette skyldes den lader, som elbilen bruger.

Så hvis du ønsker at nedskære din egen indvirkning på miljøet, er elbil et fantastisk godt valg.

3. Elbilen er mere sikker i test

Hvis du vil bruge din nye bil som familiebil, så er det også en fordel at vælge en elbil. Elbiler har vist sig at være mere sikre end normale biler.

Hvis der skulle opstå brand i motorområdet, så er det ikke nær så farligt i en batteridreven bil som i en bil med benzinmotor. Derudover er en ladestander til elbil også meget mere sikker at have i hjemmet end en dunk benzin.

Offentligheden laver plads

Elbilen bliver mere og mere normal, og man ser også, at ladestander til elbil bliver sat op på flere offentlige parkeringspladser. Du skal derfor ikke bekymre dig om ikke at kunne lade op på offentlige områder.