Esmark.dk

Annoncørbetalt indhold

Sådan holder du bedst ferie med børn og teenagere

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Skal du på ferie med børn eller teenagere? Så ved du, at det kan være en udfordring til tider at holde alle familiens yngre medlemmer glade på ferien. Er du i tvivl om, hvordan du får en dejlig familieferie med poderne, så kan du hente inspiration her til, hvad du kan gøre.

Ferie på alles præmisser

Når en familie skal på ferie sammen, er det vigtigt, at alle medlemmerne bliver hørt, så I tager et sted hen, som alle er nogenlunde enige om. Selvfølgelig skal børnene ikke diktere alt, men de bør tages med på råd. Ingen femårig synes, det er sjovt at vandre rundt fra museum til museum, og det bliver med garanti til din hovedpine. Derfor bør I vælge en destination, som kan tiltale alle.

Find ud af, hvad I hver især gerne vil på ferien, så I kan finde et passende kompromis. Og sørg for at lave aftaler og regler på forhånd – især med teenagere – så alle ved, hvad I kan forvente, og hvad der skal ske.

Danmark eller udlandet?

Skal I til udlandet, eller vil I hellere blive i Danmark? Der er mange økonomiske fordele ved at blive i Danmark, og så kan lange rejser – især flyrejser – med mindre børn være anstrengende. Når I rejser med børn, har I som par ikke den samme frihed som ellers, og derfor kan en mere rolig ferie være en god ide. Ofte kan feriebyer være gode steder, for her er både afslapning og aktiviteter.

Lej et sommerhus

Det kan være en stor fordel at vælge et sommerhus til familieferien. Her er er god plads til alle medlemmer, og de større børn kan måske endda få deres eget værelse. Så kan I være sammen som familie uden at sidde på lårene af hinanden.

Det kan også være en god ide at vælge et sommerhus med internet, da underholdningsmulighederne vil være større. Især teenagere har et stort behov for at være online, så denne mulighed kan gøre dem mere medgørlige. Derudover kan det være, at det regner en hel dag på ferien, og så er det smart at gøre brug af de online underholdningsformer. Små børn vil også kunne blive underholdt eller beroliget med tegnefilm.

Sådan holder du bedst ferie med børn og teenagere – opsummering:

Skal du have familiens yngste med på ferien, kan du overveje følgende for at få den bedste ferie:

  • Tag på en ferie, hvor der er noget for alle
  • Vælg Danmark frem for udlandet
  • Lej et sommerhus, medplads til alle

Tager du ovenstående aspekter med i betragtning, når du skal holde ferie med børn og teenagere, er der større chance for, at ferien bliver en succes.