herstarterfesten.dk

Annoncørbetalt indhold

Hvordan vælges den rigtige festudlejer - og sådan sikres en fed fedt!

Dette indhold er sponsoreret

Når man skal afholde en fest, er det vigtigt at finde den helt rigtige festudlejer. Det kan være svært at finde rundt i de mange udlejere, der er på markedet, og derfor kan det være en god idé at have nogle kriterier for, hvad man ønsker i en festudlejer. Derfor kan du i denne artikel blive en smule klogere på, hvilke kriterier du evt. bør have samt, hvilke fordele, hvad det koster og, hvad man ellers skal overveje ved valg af festudlejer.

Kriterier for, om festudlejning er noget for dig

Det første kriterie bør være, at udlejeren har et godt udvalg af forskellige typer af udstyr. På den måde kan man nemmere finde det udstyr, der passer bedst til ens behov og ønsker. Dernæst bør udlejeren have erfaring med at leje ud til forskellige typer af fester - store som små. På den måde kan man være sikker på, at alt bliver koordineret og planlagt på bedste vis. Endelig bør prisen for leje af festudstyr være fair og rimelig. På den måde undgår man unødig stress og jag i forbindelse med budgetteringen til ens næste fest.

Er der nogen fordele ved at leje et festtelt frem for at afholde sin fest hjemme?

En af fordelene ved at leje telte til fest frem for at afholde sin fest indendørs er, at man ikke skal bekymre sig om den store rengøring bagefter. Når man lejer et festtelt, får man det leveret og sat op, og når festen er slut, så tager de det igen med sig - altså slipper man for selv at skulle rydde op efter festen. En anden fordel ved at leje et festtelt er, at der typisk er plads til flere gæster, end hvis man afholder sin fest hjemme.

Dette kan være en stor fordel, hvis man har planer om at invitere rigtig mange gæster. Endeligt er det også en fordel, at der ikke bliver lavet huller i væggene eller andet i forbindelse med pyntning til festen - alt pynten kan nemlig tages ned igen uden problemer.

Festudlejning – hvad skal man overveje - gæster og maden

Når man skal holde fest, er der en række ting, man skal have styr på. Det første og mest basale er naturligvis at have en idé om, hvor mange gæster, der kommer. Dernæst skal man have fundet et sted at holde festen. Dette kan enten være hjemme eller ude i byen. Uanset hvad man vælger, så er det vigtigt at overveje pladsen og dens muligheder for at afholde den ønskede fest. Er der plads til alle gæsterne? Er der god adgang til toiletter? Kan alle gæsterne parkere deres bil tæt på?

Når først disse overvejelser er taget, kan man begynde at tage stilling til selve festens indhold. Skal det være en temafest? Eller måske en mere afslappet hyggelig sammenkomst med venner og familie? Uanset hvad man vælger, så er det vigtigt ikke at overse maden og drikkevarerne. Her kan det være en god idé at bestille mad udefra eller lave maden selv på forhånd og blot varme den op på dagen. På den måde slipper man for unødige bekymringer under selve festen, og kan i stedet fokusere på at nyde selskabet.

Festudlejning – hvad skal man overveje - valg af inventar

En anden ting, man skal overveje, når man holder fest, er om det er et bestemt tema, som skal være gennemgående for festen. Er det temafest i den forstand at man forventer at sine gæster kommer udklædt eller er der tema i den forstand at det eksempelvis er et bryllup, fødselsdag eller noget tredje? Tænk over, det inventar du vælger, så det passer til selve begivenheden. Til sidst i artiklen, kan du læse og få idéer til forskellige temafester.

Hvor meget koster det at leje et festtelt, stole, borde m.m.?

Det kommer helt an på, hvilket festtelt man lejer. Festtelte kan typisk lejes for en dag eller to, og det er ofte nok til de fleste fester og det samme gælder leje af borde og stole. Derudover er der også forskellige størrelser af festtelte, så det kommer også an på, hvor mange personer man forventer at have til sin fest.

De fleste udlejere af festtelte har et minimumsantal personer, som skal være til stede for at leje teltene ud. Dette gør sig dog ikke gældende for alle udlejere, så det er altid en god idé at spørge ind til dette, inden man lejer et festtelt. Nogle steder kan man også leje service med til sit festtelt - såsom borde og stole - men igen er dette ikke altid muligt hos alle udlejere. Det er derfor vigtigt, at man undersøger markedet grundigt, inden man lejer et festtelt.

Hvordan sikrer du dig mod dårlige festudlejere?

Når man skal holde fest, er det ofte noget, der kræver en del planlægning. Det kan være alt fra at finde den helt rigtige festlokation til at finde ud af hvilken type mad og drikke der skal serveres. Men det er ikke kun selve festen, der kræver planlægning - det er også transporten til og fra festen. Hvis man ikke har mulighed for at få sine gæster til at tage bilen hjem efter en lang og måske alkoholiseret aften, kan det være en god idé at leje et firma, der kan stå for transporten.

Det gælder om at være på vagt, da der desværre er flere og flere firmaer, der udnytter deres kunder ved at overcharge dem for deres ydelser. Derfor bør man altid undersøge markedet grundigt inden man lejer et firma til at stå for transporten på sin næste fest - så undgår man nemlig at blive snydt.

Festudlejning – hvad er dine rettigheder?

Når du lejer et telt til en fest, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på. For det første så skal du have styr på hvor mange personer, der maksimalt må være i teltet af gangen. Dette er fordi, at der er en begrænsning for hvor mange personer, der maksimalt må være i et telt af hensyn til brandvejen.

Derudover skal du også have styr på hvilken type musik, der må spilles. Musikken skal typisk ikke være for høj, da det kan genere de andre mennesker, hvis det er i et tætpakket område. Endeligt skal du også have styr på rydningen af teltet bagefter festen. Dette er fordi, at det er dit ansvar at teltet bliver ryddet op efter festen.

Er der musik på stedet, eller skal man leje en DJ?

Musik er en vigtig del af enhver fest, og derfor er det også noget man skal overveje, når man skal holde fest. Er der musik på stedet, eller skal man leje en DJ? Dette er et spørgsmål, som man bør stille sig selv, inden man booker et sted til sin fest. For det første så er det vigtigt at finde ud af om der er plads til at have en DJ på stedet. For det andet så koster det typisk penge at leje en DJ, og derfor bør man overveje om budgettet rækker til dette.

Det kan også være at man ikke ønsker at have en DJ til sin fest, men i stedet vil have musik fra sit eget musikanlæg. I så fald bør man overveje om der er plads til at have sit eget anlæg på stedet, samt hvor meget strøm der er på stedet. Musik er dog ikke altid nok til at få gang i festen, og derfor bør man også overveje andre ting som pynt og belysning for at få sat prikken over i'et på ens fest.

Har du brug for inspiration til din næste fest? Her er 10 idéer!

1. Lav en temafest med udklædning eventuelt efter farve eller årti

2. Lav en madfest fra en givent land

3. Lav en vinsmagning kun med franske vine

4. Lav en kunstfest

5. Lav en spilfest med Sims, Call of duty eller noget tredje

6. Lav en mode fest

7. Lav en musikfestival

8. Lav en filmfest med alle de store blockbustere

9. Lav et danseparty

10. Hold et arrangement udenfor hvis vejret er godt

Det er ikke så svært at finde en festudlejer, der kan give dig den fest, du drømmer om. Du skal bare have nogle få ting i tankerne, når du vælger.