bluebay-marine.dk

Annoncørbetalt indhold

Sådan passer du godt på din båd om vinteren

Dette indhold er sponsoreret

Ved du, hvad du skal gøre med din båd, når det begynder at blive frostkoldt udenfor? Både elsker ikke det kolde danske vejr, og frostskader på din båd kan ende med at koste dig rigtig dyrt. Så hvordan beskytter vi vores både bedst muligt nu, hvor de kolde måneder står for døren.

Det bedste du kan gøre er at finde vinteropbevaring til din båd. Opbevaring af båd er en service, hvor din båd fragtes fra havnen til en frostsikret bådhal. Her vil kyndige folk sørger for vedligeholdelse, konservering og service af din båd over hele vinteren.

Stil båden i vinterhi

Vinteropbevaring af båd i de kolde dage kan redde din båd fra grimme frostskader. Båd opbevaring er ligesom at sende din båd på hotel. Båden stilles i en tør og tempereret hal sammen med andre både, og bliver set efter over vinteren, så du sikkert kan sætte den i vandet igen til foråret.

En båd er en dyr investering, og derfor skal du også passe ekstra godt på den især, når det begynder at blive koldt. Det bedste du kan gøre for din båds sikkerhed er at sende den til vinteropbevaring.

Det skal du være opmærksom på når båden opbevares

Når du sender din båd til opbevaring over vinteren, så er der nogle ting, som du skal have styr på. For det første skal du sikre dig, at du ikke har store mængder af brændstof i motoren, når du kører båden til opbevaring. Selvom risikoen er minimal, så er det bedst, at du tømmer motoren for brændstof, så der ikke potentielt kunne opstå brandfare.

Derudover skal du ikke lade båden stå med landstrøm, da dette også øger risikoen for brand. Husk også at slukke for alle lamper og elektronik på båden. Afslutningsvis skal du sikre dig at båden står fuldkommen stabilt til opbevaring, så den ikke kommer til at tilte.

Fra havnen til opbevaring

De fleste opbevaringssteder tilbyder også at hjælpe dig med at fragte båden ud af havnen. Hvis du selv har mulighed for at køre båden til opbevaring, så kan du med fordel lade båden blive stående til opbevaring i traileren. Opbevaring af båd på trailer gør det nemmere at køre båden tilbage i havnen, når det igen bliver varmt udenfor.

Du kan spørge ved opbevaringsstedet, hvilken vinteropbevaring båden må stå til, da nogle steder foretrækker at båden stilles ud af traileren og står stabilt på træpaller i stedet.