Mikonomi.dk

Annoncørbetalt indhold

Invester i din nye virksomhed med et lån

Dette indhold er sponsoreret

Når man stifter sin egen virksomhed er der mange udgifter forbundet med det. Derfor kan det være en fordel at tage et lån, så man ikke skal bruge alle sine opsparede penge på én gang. På den måde kan man få bedre råd til at investere i sin virksomhed og få den til at vokse sig større.

Læs mere her om, hvad man bør forvente, når man låner penge til sin nye virksomhed.

Sammenlign priser og vilkår for lån først

Lånemuligheder er der nok af på markedet, så det kan være lidt en labyrint at finde rundt i det hele. Det er vigtigt at du laver din research og får et overblik over, hvilke låneudbydere der er konkurrencedygtige på det danske lånemarked. Dét overblik får du på Mikonomi.dk, hvor du kan låne penge hurtigt og nemt, og med god ro i maven.

Når du sammenligner dine muligheder, er det vigtigt at du tager et kig på de forskellige vilkår for lånet. Dette omfatter blandt andet renten på lånet, ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), eventuelle gebyrer forbundet med lånet samt eventuelle fordele eller ulemper ved at optage et bestemt type af lån. Nogle lånetyper er specielt sammensat til at være fordelagtigt for opstart af virksomheder, mens andre lån er mere orienteret mod andre ting. Dette er vigtigt at holde øje med, så man ikke pludselig står med en dårlig låneaftale.

Hvad er de vigtigste kriterier for at blive godkendt til et lån til en ny virksomhed?

Der er flere ting, der spiller ind, når det kommer til at blive godkendt til et lån til en ny virksomhed. Det første og mest afgørende er selvfølgelig din forretningsplan. Her skal du vise, hvad din virksomhed går ud på, hvilket marked du vil ind på, og hvordan du agter at tjene penge. Du skal altså kunne argumentere for, at din virksomhed har en forretningsmodel, der kan bære sig selv, og at der er behov for netop din virksomhed på markedet. Derudover skal du have styr på dine tal - både de nuværende og de fremtidige. Du skal kunne redegøre for alle udgifter - både de faste og de variable - samt hvor mange penge du regner med at tjene. Endeligt skal du have styr på din egen privatøkonomi. Ligger du i RKI eller har du andre betalingsanmærkninger, kan det være svært at blive godkendt til et lån. Dette skyldes primært, at bankerne ser det som en stor risiko at låne penge ud til personer med dårlig økonomi, da der er stor sandsynlighed for, at personen ikke vil kunne betale lånet tilbage igen.

Hvor meget kan man låne til min nye virksomhed?

Der er ikke noget fast svar på, hvor meget man kan låne til sin virksomhed. Det afhænger af en række faktorer, herunder din økonomiske situation, din virksomheds formål og størrelse, samt hvilken type virksomhed du driver. Du bør derfor altid konsultere en økonom eller finansieringsrådgiver for at få den bedste vejledning. Hvis du ikke tager et lån gennem en bank eller et lån, der er særligt orienteret mod opstart af virksomheder, kan der være et stort spænd i lånebeløbet - alt fra 1.000 kr. til 500.000 kr.

Undersøg andre muligheder for finansiering af virksomheden

Der er mange muligheder for at finansiere en virksomhed. I stedet for at tage et lån, kan du overveje at investere i aktier eller rejsekapital. Du kan også overveje at sælge nogle af dine aktiver eller bruge din personlige formue til at finansiere virksomheden. Der er mange forskellige måder at finansiere en virksomhed på, og det er vigtigt, at du undersøger alle mulighederne, før du træffer en beslutning. Find eventuelt råd online. På Erhvervsindsigt.dk finder du nyheder og guides om alt det vigtige fra erhvervslivet.

Du hæfter for virksomhedens lån

Når man er med til at stifte en virksomhed, så er det ikke kun ens egen tid og indsats man lægger i virksomheden. Ofte lægger man også penge i virksomheden for at få den op at køre. Det kan være alt fra små summer til store investeringer, men uanset hvor meget man lægger i virksomheden, så er det vigtigt at have styr på sin økonomi. Derfor bør man overveje, hvordan man bedst kan få råd til de investeringer man gerne vil have gjort i virksomheden. Hvis man har plads i sin personlige økonomi, kan man selv tage et lån for at finansiere virksomheden, men man kan også optage et lån på virksomhedens vegne. Her er det dog vigtigt at pointere, at det er virksomhedens ejer, der hæfter for lånet, også hvis virksomheden er nødt til at lukke - så det gælder om at have økonomien i orden, hvis du overvejer at tage et lån.

Det er en rigtig god idé at undersøge muligheder for finansiering af din nye virksomhed. På den måde kan du få den bedst mulige start - men det er vigtigt at finde ud af, om det skal finansieres med lån, investorer eller af egen lomme