maeglereksperten.dk

Annoncørbetalt indhold

Dette skal du overveje i salg af bolig

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange overvejelser, som gør sig gældende, når det kommer til salg af bolig. Det at sætte sin bolig til salg, kan ofte virke som en uoverskuelig proces, som indeholder mange beslutninger ,som kan være svære at træffe uden hjælp. Hvis du ønsker at sælge din bolig gennem en ejendomsmægler, er det for det første vigtigt, at du finder frem til den rette person til jobbet.

Få den rette mægler

Det er godt at gå efter en ejendomsmægler som har styr på det område, du ønsker at sælge i. Du vil dermed være sikker på at mægleren har styr på prisen og køberne i området. I salg af bolig, er det dog en god ide at indhente tilbud fra forskellige mæglere, hvilket er helt gratis og uforpligtende.

Her kan det være en god ide, at få en uafhængig sælgerrådgivning fra et firma som er eksperter indenfor salg af bolig. Med deres hjælp kan du hurtigt blive klædt ordentlig på til at sælge din bolig, så du undgår faldgruber og får et godt og trygt salg af bolig.

Hvis du, efter grundige overvejelser, vælger at acceptere en mæglers oplæg på salgspris og markedsføringspakken, skal der laves en såkaldt formidlingsaftale. I denne aftale vil de vilkår som du og mægleren i fællesskab har fastsat for salg af bolig. Ofte vil aftalen løbe over 3-6 måneder, så mægleren har god tid til at få solgt din bolig.

Hvis boligen ikke bliver solgt, er det helt op til dig som du ønsker at fortsætte med den samme mægler, eller som du vil prøve med en anden. Ofte vil du ikke skulle betale noget for den tid mægleren prøver at sælge din bolig. Det er kun hvis din bolig bliver solgt at du skal betale.

Lav dit forarbejde inden salg af bolig

Når du igangsætter et salg af bolig, er det meget vigtigt at du går din bolig klar til salg. Mægleren vil nemlig starte med en gennemgå boligen for fejl som du eventuelt selv kan fixe, eller hyre nogle som kan komme og ordne det for dig, inden du får lavet en tilstandsrapport.

En bolig som er 100% indflytningsklar, uden de store fejl, vil være mere attraktiv for potentielle købere. Derudover er det altid vigtigt at få ryddet og og gjort ordentligt rent, så din bolig kan stå skarpt og ren både indvendigt og udvendigt.

Det er en god ide at få lavet en tilstandsrapport, da køberne helst vil have et så transparent køb som muligt. På den måde vil der ikke opstå ubehagelige overraskelser, når købsaftalen er skrevet under.

Til sidst i salg af bolig skal du få vist din bolig frem for potentielle købere. Typisk vil købere som er interessert gerne se dit hus flere gange og til sidst komme med et bud, hvis du ønsler at købe.