Advicer

Annoncørbetalt indhold

Derfor er et kraneftersyn lovpligtigt for alle kraner

Arbejdstilsynet har et lovkrav om et årligt eftersyn af alle kraner og andet løfteudstyr i Danmark. Arbejdstilsynet har opstillet en række krav og regler for eftersyn, som alle kran skal overholdes.

Derfor bliver derfor foretaget et årligt eftersyn af kraner for at sikrer at de lever op til de sikkerhedsmæssige krav for løfteudstyr. Det giver sikkerhed og tryghed for medarbejdere.

Løbende kranservice og kranførercertifikat

Det anbefales at man løbende foretager kranservice, så man sikrer en funktionel og velholdt kran i drift. Alle medarbejdere, som skal føre kranen, skal desuden have et lovpligtigt kranførercertifikat. Der findes 4 forskellige kranførercertifikater alt efter belastning.

Midtjydsk Kran & Elektro er specialister i alle krantyper, samt servicering og reparation af disse. Her kan du bl.a. indgå en serviceaftale, så din kran altid er funktionsdygtig og ikke mindst overholder arbejdstilsynets kran og regler ift. en sikker kran.

10 års hovedeftersyn for udekraner

For nogle krantyper kræves et ekstra eftersyn og alle udekraner skal have et lovpligtigt 10 års kraneftersyn efter opførelsestidspunktet. Udekraner er udsat for større belastning af vind og vejr og derfor kræver Arbejdstilsynet et større og mere omfattende eftersyn af de kraner, der står udenfor.

For at sikrer en lovpligtig og sikkerhedsgodkendt kran skal alle kraner som en del af eftersyn prøvebelastes. Derudover tjekkes bl.a. betjening, sikkerhedsudstyr og om der er alvorlige fejl eller slid på nogle af de vigtige mekaniske dele-. Hele eftersynet bliver dokumenteret i servicerapporter til næste eftersyn.

Udover prøvebelastning og en grundig gennemgang af kranens funktionalitet og mekaniske dele tjekker Arbejdstilsynet at kranen har alle de lovpligtige sikkerhedsmærkater og at de er tydelige og letlæselige.