nrgi.dk

Annoncørbetalt indhold

Gør dit hjem grønnere

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Bruger du meget strøm og varme derhjemme, og ønsker du nogle gode tips til at minimere dit forbrug? Så læs med her og find ud af, hvordan du kan gøre dit hjem grønnere uden at gå på kompromis med din komfort – og samtidig spare nogle penge.

Energioptimér dit hjem

Det hele går faktisk ud på at optimere brugen af energi derhjemme. Det gør du først og fremmest ved at bruge mest mulig grøn strøm. Grøn energi er billigst og samtidig bedst for miljøet. Elselskaberne i Danmark leverer grøn energi, når det er muligt. Grøn energi kommer fra vedvarende energikilder såsom:

●Solenergi

●Vindenergi

●Biobrændsel

Du kan eventuelt følge med på Nrgi, hvor du kan følge kwh-prisen time for time, og planlægge dit forbrug efter, hvornår strømmen er billigst. På den måde sparer du penge, og energioptimerer samtidig dit hjem.

Du kan med fordel vælge elapparater, der bruger minimalt strøm. Undersøg gerne, hvilket energimærke apparaterne har, før du går ud og køber ting som en ny fryser, et nyt køleskab eller et nyt tv. Det betyder en del for den samlede regning, hvor meget strøm, apparatet reelt bruger.

Varmeoptimér dit hjem

Når temperaturen når under de 12 grader, tænder de fleste danskere for varmen i hjemmet. Hvis du bruger bæredygtige varmekilder er det både godt for klimaet og for din pengepung.

Måden, du opvarmer din bolig på, betyder selvfølgelig også noget for, hvor mange penge, du skal bruge på varmeregningen, og hvor meget CO2, din husstand udleder. Der findes mange forskellige måder at opvarme de danske hjem på. For eksempel via fjernvarme og pillefyr.

En anden metode er varmepumpen. Denne type opvarmning er rigtig smart, fordi den omdanner luft til varmt vand, som så kan bruges til at opvarme boligen. Det er altså en energieffektiv måde at opvarme dit hjem på.

Bæredygtig energi er billigst

Grøn energi er bare bedst. Både for dig og for klimaet på lang sigt. Når det blæser, producerer vindmøllerne en masse bæredygtig energi. Så vil der være meget energi til forbrugerne, og du vil nyde godt af billig, grøn strøm. Det samme sker for eksempel, når solen skinner i dagtimerne.

I Norge har de for eksempel også vandenergi fra de norske fjelde, som giver dem billig, grøn energi. Herhjemme har vi både glæde af solrigt og blæsende vejr. Når vejret ikke er optimalt i forhold til at producere grøn energi, så bruges der biomasse.

Efterhånden bliver fossilt brændstof brugt til at supplere op, når den vedvarende energi ikke er tilstrækkelig til at dække strømbehovet i Danmark. Det er en stor udvikling fra blot få årtier siden, hvor der primært blev fyret med fossile brændsler.