Matchbanker.dk

Annoncørbetalt indhold

Dette bør du vide om kviklån

Et kviklån anno 2021 er en slags forbrugslån, der som navnet indikerer, er hurtigt både at ansøge om, at blive godkendt til og at få udbetalt. Kviklån er typisk små lån, og vil sjældent være større end 50.000 kroner. Du ansøger om et kviklån online, hvor du finder mange forskellige låneudbydere. Det er vigtigt, hvis du gerne vil tage et lån, at du finder det lån, der passer bedst til din økonomi, og derfor kan det være en fordel, at du sammenligner lån fra forskellige låneudbydere, inden du vælger hvilket lån, der passer bedst til din økonomi.

Renter på et kviklån

Når du skal låne penge, er det altid vigtigt at se på renterne samt ÅOP. Det er vigtigt, da det er to parametre, der har stor betydning for tilbagebetalingen af lånet. Renterne har stor betydning for, hvor meget du skal betale i ydelse på lånet. Det er dog ikke kun renterne, der er vigtige at forholde sig til. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, det vil altså sige, at det fortæller dig noget om, hvad de samlede årlige udgifter ved lånet er i procentdel af det lånte beløb. ÅOP er vigtig, da prisen for lånet ikke kun udgør renterne men også diverse gebyrer og oprettelsesomkostninger. Når du overvejer et kviklån, skal du huske på, at renterne ofte vil være højere end ved traditionelle lån. Dette skyldes blandt andet lånets korte løbetid.

Hvem kan optage et kviklån?

Der er færre krav, når du skal optage et kviklån, end når du skal optage et traditionelt banklån. Ved et traditionelt banklån vil du ofte skulle redegøre for, hvad pengene skal bruges til, og den del slipper du for ved et kviklån. Der er dog stadig en række krav, som du gerne skal opfylde for at blive godkendt. Du skal være minimum 18 år, have NemID og have en fast indtægt. De fleste låneudbydere vil gerne have, at du er ældre end 18 år. Derudover vil de færreste steder godkende lån til dig, hvis du står registreret i RKI, og de få steder der vil, vil ofte kun hvis du har en kautionist, som vil hæfte for lånet. Det anbefales dog ikke at stifte yderligere gæld, hvis du har problemer med, at betale af på de lån du har.

Har du andre lånemuligheder?

Hvis du har andre lånemuligheder, eller hvis du kan vente til, at du har sparet penge op, vil det være at foretrække. Hvis du eksempelvis er studerende og på SU, kan et SU-lån være et godt alternativ til et kviklån, da SU-lån er blandt de billigste lån, du kan tage. Hvis du er boligejer, vil det også være værd at overveje, om du har friværdi i huset, som du kan udnytte. Det vigtigste er dog, at du aldrig låner flere penge, end at du har råd til at betale dem tilbage igen.