Reklamebureauet Advicer

Annoncørbetalt indhold

Sådan sikrer du dig mod vand i kælderen

Gør dig sig en tjeneste og kom på forkant af en potentiel oversvømmelse. Som grundejer har man selv ansvaret for at sikre sin kælder mod opstigende vand for kloaksystemet. Særligt efter voldsomt regnvejr, er der en risiko for at der kommer vand ned i kælderen. Skybrud forekommer fra tid til anden, og det er ikke garanteret at kloaksystemet kan håndtere massive mængder vand.

Sørg for det er muligt for regnvand at sive ned i jorden

Du kan aktivt forebygge oversvømmelse i kælderen ved at give regnvand mulighed for at sive ned i jorden. Områder med f.eks. fliser eller asfalt gør at vand ikke kan sive naturligt ned i jorden i de pågældende steder. Overvej om der er et potentielt problem på din grund for regnvand at finde vej ned i jorden. I tilfælde, hvor det ikke er muligt for regnvand at trænge ned i jorden, bør du overveje, hvor det vil være naturligt for vand at ende henne. Hvis vandet vil ende med at løbe ned i kælderen, kan det ende med at blive et problem – derfor bør du omdirigere vandet til et sted, hvor det kan sive ned i jorden.

Højvandslukke kan forebygge oversvømmelse

Højvandslukke består af et stykke kloakrør der automatisk lukker af for vandet, når regn- og spildevand kommer op ad kloakken. Kloakrøret er udstyret med to klapper der lukker af for vandet i tilfælde af kloaksystemet, bliver overfyldt og derfor løber baglæns. Der findes flere forskellige typer af højvandslukke, og det er en god ide at få rådgivning hos en professionel kloakmester for at få lavet den bedst mulige løsning på din ejendom.

Har uheldet allerede været ude?

Står du med vand i kælderen kan det godt virke som en uoverskuelig opgave at få ordnet. Ved at følge disse skridt kommer du bedst muligt gennem processen.

  • Kontakt dit forsikringsselskab. Forsikringsselskabet er en vigtig ressource i forbindelse med oversvømmelse. De kan hjælpe med praktiske anvisninger når uheldet har været ude. Tag billeder af situation og sørg for at dokumentere situationen.
  • Sørg for at få kvitteringer på de udgifter du har i forbindelse med en oversvømmelse.
  • Behold skadet indbo.
  • Undgå kontakt med spildevand, da det potentielt kan indeholde skadelige bakterier og andre ubehagelige ting.
  • I tilfælde af du skal i kontakt med spildevand skal du passe på. Det anbefales at bruge handsker, gummistøvler og generelt sørge for at spildevand ikke kommer i direkte kontakt med huden. Tag også et grundigt bad bagefter.
  • Sæt en pumpe til så hurtigt som muligt.
  • Få udluftet og udtørret kælderen så snart vandet er væk. Til dette formål kan du bruge en affugter.
  • Vær en god nabo. Tjek situationen i nabolaget, og kontakt naboer, som ikke er hjemme.