dah.dk

Annoncørbetalt indhold

Kør-selv-ferie i sne og slud

Dette indhold er sponsoreret

Der findes mange feriemål, som lægger op til en klassisk kør-selv-ferie. Hvis I eksempelvis drømmer om vinterens skiferier med sne og varm kakao, er det en god ide at planlægge turen i god tid. Der er en masse praktiske ting, I skal have styr på – herunder biles ferieform.

Vi har samlet en række gode råd til dig, som har en bilferie i kalenderen.

Klargør bilen til glatte veje

Når vinterferien står for døren, er der mange danskere, som pakker bilen og drøner på bilferie i Europa. Ligesom med udstyret til skiferien, er det vigtigt, at man ikke glemmer at tjekke bilens tilstand – det er trods alt den, som skal bringe dig og familien sikkert frem.

Typisk kører man flere kilometer end normalt, og mange vælger at køre mod Tyskland og Østrig, hvor den tilladte fart er højere end normalt. Derudover vil man som bilist møde sneglatte veje, som stiller højere krav til bilen.

Vinterdæk

Først og fremmest er det vigtigt, at du får skiftet sommerdækkene ud med vinterdæk, når du bevæger dig ud på en køretur gennem Europa. Selvom vi ikke er kendt for sne og frost herhjemme, er det et krav i eksempelvis Sverige og Østrig, at bilen kører på vinterdæk i vinterhalvåret.

Vinterdæk i Sverige skal være monteret på bilen i perioden 1. december til 31. marts, når temperaturen nærmer sig frysepunktet eller lavere. Dækkene skal være markeret med et bjerg- og snefnugsymbol, og dækmønstret skal have en dybde på minimum 3 mm. Derfor er eksempelvis helårsdæk heller ikke godkendte til kørsel i vinterføre.

Det er en generel regel i mange Europæiske lande, at bilen skal have vinterdæk på i vinterføre – dog kan der også være krav om snekæder. Fordi reglerne varierer, anbefaler vi at tjekke op på det pågældende lands færdselslov, inden man drager på kør-selv-ferie. Husk også at tjekke reglerne for de lande I blot kører gennem på ruten.

Bilens tilstand

Når der er styr på dækkene, er det vigtigt, at du tjekker bilens batteri. Kulden er nemlig en udfordring for mange bilbatterier – specielt hvis bilen står stille hele ugen, mens familien er på ski. Derfor anbefaler vi, at man får testet batteriet, ladet det op, eller helt udskiftet, inden man kører afsted på bilferie.

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at både vinduesviskerne og sprinklervæsken kan klare frostgraderne. Du skal f.eks. sørge for at påfylde den rigtige sprinklervæske, der passer til sæsonen. Tjek desuden tilstanden på vinduesviskerne, da slidt og gammelt gummi kan have svært ved at klare tunge snefald eller sjap fra de forankørende biler.

Få styr på sikkerheden

Sidst men ikke mindst, så er sikkerheden selvfølgelig det allervigtigste, når man tager på bilferie.

Det er altid en god ide at have et vejhjælpsabonnement, som dækker alle de lande, I skal besøge på turen ned gennem Europa. Med den rigtige vejhjælp har du altid hjælpen tæt på, hvis behovet for assistance skulle opstå.

SOS Dansk Autohjælp tilbyder blandt andet vejhjælp i størstedelen af Europa og en række andre lande. Det betyder, at lige meget hvor vinterferien går hen, er du sikker på at kunne få den rette hjælp, hvis du eksempelvis skulle være uheldig, at bilen ikke vil starte.

Udover vejhjælp har SOS Dansk Autohjælp også lavet en komplet guide til dig, der skal på kør-selv-ferie. Her finder du alt fra pakkelister til gode råd og andet vigtig information om, hvordan du bedst muligt planlægger bilferien.