Sovn-comfort.dk

Annoncørbetalt indhold

Derfor er søvn vigtigt for både ens psykiske og fysiske helbred

Dette indhold er sponsoreret.

I de seneste par år er det blevet klarlagt, at søvn og især den dybe søvn har en stor betydning for ens liv og velfærd. Søvn er vigtig for dannelsen af de hormoner, som er med til at sørge for at udvikle og vedligeholde kroppen og hjernen. Søvn & Comfort er med til at forbedre immunforsvaret, styrke hukommelsen og kreativiteten. Derudover er søvn også med til at forebygge stress, angst og depression.

En god søvn & comfort er med til at sørge for, at man trives og har det godt i livet, sammen med en sund kost og en daglig motion. Dog har undersøgelser vist, at man inden for de seneste 20 år er begyndt at sove mindre. Læs med her i artiklen for at lære mere om, hvorfor søvnen er så vigtigt.

Søvnproblemer

Der kan være både fysiske og psykiske årsager til, at man har søvnproblemer. Søvnproblemer er tit et tegn på, at der er noget galt, og det kan tit hænge sammen med enten bekymringer eller stress. Derudover kan søvnproblemer også hænge sammen med psykiske sygdomme som f.eks. angst, PTSD og depression.

Søvnproblemerne kan sagtens være en bivirkning af det moderne informationssamfunds mange muligheder og forventninger til, at man hele tiden er tilgængelig. I dag er der en eksisterende kultur, hvor mennesker hele tiden skal kunne klare sig med lidt søvn, fremhæves og favoriseres. Ofte bliver der sagt, at ”man kan sove, når man bliver gammel”. Men i virkeligheden er det søvnen som giver én energien til at yde ens maksimale i de vågne timer af døgnet. Når man sover, så genoplader man ens krop og ens psyke til en ny dags indtryk.

Blodkarrene forbliver sunde

Søvn & Comfort er med til at holde blodkarrene sunde, hvilket kan være med til at forhindre åreforkalkning. Kronisk mangel på søvn er med til at øge risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Når man sover, så holdes blodkarrene i form, hvilket gør at de hurtigt kan udvide sig og trække sig sammen igen, når der er brug for det. Hvis man sover for lidt, så kan man komme til at ødelægge denne funktion, hvilket betyder at blodkarrene vil stivne. Stivnede blodkar kan føre til udviklingen af åreforkalkning.

Styrker ens humør og indlæring

Søvn & Comfort er med til at styrke ens indlæring og hukommelse. Dette sker især, når man er på det søvnstadie, hvor man drømmer. Det søvnstadie kaldes også for REM-stadiet. Når man drømmer, så bliver alle dagens informationer dirigeret de rigtige steder hen i hjernen. Dette sker dog ikke, hvis man ikke får nok søvn om natten. Så bliver ens indlæring og humør dårligere.