sparvinduer.dk

Sådan kommer man i gang med at energieffektivisere sit hjem

Når det kommer til at energieffektivisere sit hjem, så er der flere ting, man kan gøre for at reducere energitab og eventuelt energiforbruget. Det første skridt er at undersøge de nuværende energiforbrugsmønstre. Se på elregninger og notere de vigtigste oplysninger ned, så man har et udgangspunkt for at sammenligne dem senere. Dernæst bør man tage et kig på alle de elektriske apparater og andet udstyr og se efter, om der er mulighed for at udskifte ældre modeller med mere nye, energieffektive enheder. Man kan her overveje at skifte f.eks. glødepærer ud med LED-pærer.

Nogle af de mest effektive tiltag indenfor energieffektivisering er udskiftning af gamle vinduer og døre - f.eks. kan energirigtige døre og vinduer fra Sparvinduer spare betydelig energi og penge. Sidst, men ikke mindst, så er det også vigtigt at undersøge den generelle isolering i hjemmet og undersøge, hvor der eventuelt kan laves forbedringer.

Skift til energirigtige vinduer og døre

Hvis man gerne vil spare på energien og samtidig gøre noget godt for miljøet, så er det en god idé at overveje at skifte til energirigtige vinduer og døre. Det kan være med til at reducere varmetabet i hjemmet betydeligt, da energirigtige døre og vinduer er lavet af materialer, der isolerer bedre end almindelige døre og vinduer. Derudover har mange energirigtige vinduer også et UV-filter, som kan beskytte mod solens stråler, så man ikke oplever overophedning i rummene. Endelig kan det også give et flot udtryk til huset eller lejligheden, da de oftest fås i flere nuancer og designs.

Ved at gennemgå disse trin kan man komme i mål med at energieffektivisere sit hjem bedst muligt - især til de kolde vintre. Men især en anden løsning kan være effektiv til at spare penge på regningerne og samtidig være en miljøvenlig løsning - nemlig solceller.

Overvej at installere solceller på taget

At installere solceller på taget er en god måde at spare penge og reducere ens CO2-udledning. Det er et køb, som man kan få “tilbagebetalt” over tid, da man vil kunne producere sin egen strøm, og fordi det er en mere energieffektiv løsning. Solcellerne opsamler sollyset og omformer det til elektricitet, som kan bruges i hjemmet.

Når man installerer solceller på sit tag, skal man være opmærksom på flere faktorer. Først og fremmest skal man sikre sig, at taget har den rette orientering og vinkel for at optimere produktionen af energi fra solcellerne. Man skal desuden undersøge, hvilken type solcelleanlæg der passer bedst - herunder antallet af paneler samt styringssystemets kapacitet. Endelig skal man selvfølgelig huske at få etableret et netværk med sin lokale el-leverandør, så man kan gøre brug af den strøm, solcellerne producerer.