Axel Månsson med i ambassadørkorps

Det store gartneri ved Brande skal være med til at markedsføre gastronomien i Region Midtjylland

Udgivet:09. januar 2020, 12.49

Læsetid:1 minut

Axel Månsson fra Brande er kommet med i det fine gastronomiske selskab, idet han er udpeget som ambassadør. Her ses han i forbindelse med åbent landbrug, som han deltager i hvert år. Foto: Flemming Hansen

3 år siden

IKAST-BRANDE I år vil Region Midtjylland gøre en ekstra indsats for at komme på det gastronomiske Europakort. I den forbindelse er der udpeget en halv snes ambassadører, der skal stå i spidsen for en promovering.

Blandt ambassadørerne er det økologiske gartneri Axel Månsson ved Brande.

Korpset af ambassadører repræsenterer det ypperste indenfor regionens gastronomi, med såvel kokke som producenter.

Ambassadørerne skal i årets løb alle bidrage med events, der skal være med til at vise, hvor stærkt gastronomien er repræsenteret i regionen.

- Her hos Månsson er vi interesseret i at være ambassadør, fordi en del af vores strategi er at give danskerne kendskab til lokal, økologisk og bæredygtig produktion af grøntsager og æg samt adgang til dem, når de er i sæson og give inspiration til, at grøntsager kan få en større plads på de danske køkkenborde, siger Dorit Andersen fra Axel Månsson A/S.

Hos Axel Månsson kan man i løbet af året blandt andet komme på rundvisning samt deltage i diverse inspirationsaftener.

Hos sekretariatet for Europæisk Gastronomiregion er man stolt af det ambassadørkorps, der er sammensat.

- De 10 ambassadører er pragteksemplarer på smagen af Region Midtjylland, siger projektleder Zenia Mikkelsen, der med de mange events er sikker på, at 2020 bliver et eventyrligt madår.